build a site for free

Frema Netwerkbeheer


Netwerkbeheer

Een netwerkomgeving moet u zien als een investering voor de lange termijn. Het netwerk moet voortdurend beschikbaar en betrouwbaar zijn en tevens toekomstbestendig, met alle snelle ontwikkelingen verwachten we steeds meer van het netwerk. Bedrijven willen snel kunnen anticiperen op marktveranderingen en dat heeft invloed op prestaties en behoeftes. continue wordt er een beroep gedaan op de prestaties en de flexibiliteit van het netwerk. De taak van de netwerkbeheerder is het onderhouden van voldoende capaciteit, functionaliteit en betrouwbaarheid van het netwerk.

Goed beheer van het netwerk is essentieel voor de productiviteit en de gebruiksvriendelijkheid binnen uw bedrijf. Gezien de complexiteit van de hedendaagse netwerken is een goed beheer- en monitoring van groot belang om snel problemen te kunnen achterhalen en voorkomen.

WiFi-netwerken

Mobiliteit is niet meer weg te denken en wordt alleen maar belangrijker. Uw netwerk moet goed beveiligd zijn en optimale capaciteit bieden om uw medewerkers op afstand te kunnen laten werken. Meer en meer werken bedrijven bijna volledig op WiFi-netwerken.

WiFi wordt gebruikt voor een draadloos netwerk, ook wel WLAN genoemd. Vaak heeft men het over draadloos internet, maar tegenwoordig doen we veel meer met WiFi. Een voorbeeld:

Thuis of op het werk heeft u internet, deze verbinding komt tot stand via het modem of modem/ router. Op de modem zit een draadloze router aangesloten of ingebouwd, deze router is dus een WiFi router. Via deze draadloze router zet u dus uw hele WiFi netwerk op. Zo kun u uw mediaplayer draadloos aansluiten op uw netwerk om zo draadloos films vanaf de pc te streamen op de tv. Zo print u vanaf alle pc’s draadloos via de wifi printer en zo kunt u met uw laptop draadloos internetten. De NAS zit met een netwerkkabel op de router aangesloten en deze kunt u ook weer draadloos benaderen vanaf alle pc’s.

Zoals u hierboven leest, kan er veel meer met WiFi dan alleen draadloos internetten. U zet er uw eigen thuisnetwerk mee op en stelt alle apparatuur met elkaar in verbinding om zo eenvoudig bestanden te delen.

Managed Router / Switch / AP

Een managed router/ switch is één van de beste manieren om uw bedrijf online te beveiligen. Met een dergelijke router/ switch wordt uw beveiliging namelijk actief in de gaten gehouden en ondersteund door Frema. Er wordt voor gezorgd dat de meest actuele updates altijd direct uitgevoerd worden, nieuwe bedreigingen worden scherp in de gaten gehouden, en back-ups zijn altijd beschikbaar.

Periodieke updates
Beheer in handen van Frema
Indien defect snel en makkelijk vervangen
Geconfigureerde router bij oplevering
Monitoring 24/7
Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord!

NIEUWSBRIEF

Krijg maandelijkse updates van alle nieuwtjes en weetjes omtrent Telecom & ICT

© Copyright 2018 FMdesign - Alle Rechten Voorbehouden
0597 - 82 00 00
Industrieweg 26, 9672 AS Winschoten